tisdag 3 juni 2008

Första kreativa inlägget

God eftermiddag!
Dags att ta itu med bloggandet på allvar och komma med kreativa inlägg och åsikter. Idolen, och inspirationskällan Blondinbella skrev idag om regeringens planer på att införa nationella prov redan i årskurs tre.
- Yippie, ropar privatskolehögern med tio lärare på fem elever.
Men varför? För att man ska kunna sålla bland barnen och se vilka som har chans att bli läkare och som man ska lägga pengar på, samt se vilka som knappt duger till gatsopare.

Men tanken att barn utvecklas i olika takt, har inte slagit någon. Istället för att skära ner på antalet lärare, göra större elevgrupper och slänga in massa prov som ska göra skitgörat kanske man skulle kunna testa att minska grupperna och öka antalet lärare. En, eller två lärare på en grupp med cirkus 15 elever har bra mycket enklare att tillfredsställa alla elevers behov och få en djupare kontakt med dem, än vad en lärare på 25-30 elever har.

Men att Jan "Lärarna-bör-ha-CIA-på-kortnummer" Björklund skulle komma med kreativa och klyftiga idéer är kanske för mycket begärt. Sverigedemo... eller jag menar Folkpartiet är ju inte kända för särskilt vettig skolpolitik.

I år så e det val igen
å allt e som det ska
För i Folkpartiet Sverige
e vi alla lika bra
Kamratligen
Mig

Inga kommentarer: